Eenvoudig en snel genieten van vuur en warmte? Misschien is een gashaard het eerste waar je aan denkt, maar vergeet de bio-ethanol haarden niet! Deze haarden zijn eenvoudig te bedienen, zodat met 1 druk op de knop een sfeervol vuur ontstaat.

Het verhaal achter Element4 Sky Collectie

Element4 is een Nederlands bedrijf dat in 2006 is opgericht. Het doel was om één van de meest vooruitstrevende fabrikanten van gashaarden te worden. Schitterende, moderne gashaarden werden op de markt gebracht, maar de ambitie bleef groeien. Het assortiment werd uitgebreid met elektrische haarden en tegenwoordig zijn daar ook bio-ethanol haarden aan toegevoegd. Innovatie en design staat nog steeds op 1 bij Element4. Dit resulteert in prachtige haarden die klaar zijn voor de toekomst. Haarden waar een publiek voor is en waarbij design en kwaliteit voorop staan.

Lees meer over Element4

Voordelen van bio-ethanol haarden

Maar wat zijn nu de voordelen van Element4 kachels op bio-ethanol? Die hebben we even voor u op een rijtje gezet.

  • Flexibiliteit in plaatsing
  • Hernieuwbare energie
  • Eenvoudige bediening
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Veelzijdige ontwerpen

Flexibiliteit in plaatsing: Een Element4 bio-ethanol haard is in vrijwel iedere woning te plaatsen. Dit komt doordat er geen rookkanaal nodig is. Wel adviseren wij wanneer u kiest voor een bio-ethanol haard uit de Element4 collectie dat u deze laat aansluiten met afvoerbuis. Op die manier voert de haard zijn rookgassen af naar buiten en komt er zuurstof bij het vuur door dezelfde buis. Bijkomend voordeel is dat u de geur van bio-ethanol minder waarneemt. Is een afvoer niet mogelijk? Deze haarden kunnen ook geplaatst worden zonder afvoer. Het vermogen van de haard neemt hierdoor toe, maar het is wel belangrijk dat de ruimte goed geventileerd wordt. Heeft u vragen over het plaatsen van een bio-ethanol haard met of zonder afvoer? Onze adviseur in de showroom vertelt u hier graag meer over.
Hernieuwbare energie: Bio-ethanol wordt vaak gewonnen uit hernieuwbare bronnen zoals maïs, suikerriet of plantaardig afval. Hierdoor kan het als duurzamere optie worden gezien in vergelijking met fossiele brandstoffen zoals gas.
Eenvoudige bediening: Met de afstandsbediening regelt u eenvoudig het vlambeeld en de warmte.
Eenvoudig in onderhoud: In vergelijking met een houthaard, heeft een bio-ethanol haard minder onderhoud nodig. Er is namelijk geen as of roet om op te ruimen. Wel is het belangrijk om de branders zo af en toe schoon te maken.
Veelzijdige ontwerpen: Wanneer u het assortiment bio-ethanol haarden van Element4 bekijkt, ziet u dat er veel mogelijk is! Fronthaarden, maar ook roomdivider haarden en tunnelhaarden behoren tot het assortiment. Welk model past het beste bij uw woning?

Klik hier om meer te lezen over bio-ethanol haarden

Element4 Sky bio-ethanol tunnelhaard.

Design en esthetiek van Element4 Sky haarden

Bij het ontwerpen van de bio-ethanol haarden van Element4, is met name gelet op design en kwaliteit. Daaruit voortgekomen is een unieke serie bio-ethanolhaarden. Deze haarden beschikken over een schitterend, levendig vlambeeld. Doordat de haarden voorzien zijn van een ruit, hebben deze veel weg van een moderne gashaard. Groot voordeel aan de bio-ethanol haarden is dat deze ook te plaatsen zijn in een gasloze woning. Heeft u een nieuwbouwwoning zonder gasaansluiting en wilt u graag eenvoudig en snel genieten van warmte en sfeer? Dan is een bio-ethanol haard van Element4 zeker het overwegen waard!

Technologische kenmerken

Om het mooiste vlambeeld te creëren, is gebruik gemaakt van geavanceerde technologie bij de Element4 Sky collectie. Slimme functies zijn geïntegreerd welke zorgen voor bedieningsgemak. Met de afstandsbediening regelt u eenvoudig en snel het vuur en daarmee ook de warmteafgifte. U kunt het vuur regelen in 3 verschillende standen. Bio-ethanol is een brandbare vloeistof dat makkelijk ontsteekt en voor prachtige vlammen zorgt. Omdat bio-ethanol een licht ontvlambare vloeistof is, is het belangrijk dat u kiest voor een goede, veilige haard, zoals een haard van Element4. De haard kan worden uitgerust met een standaard houtstet of een donkere houtset. Zo kiest u zelf wat u het mooiste vindt en wat het beste aansluit bij uw interieur.

Veiligheid en certificering

De haarden en kachels die u bij ons vindt, zijn allemaal kwaliteitskachels. Onze monteurs zorgen voor een juiste installatie, zodat u zeker weet dat u volop kunt genieten! Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk dat u zich houdt aan de gebruikershandleiding. Lees deze door voordat u de haard in gebruik neemt.

Het frontmodel van de bio-ethanol Element4 Sky haard.

Installatieproces voor Element4 Sky haarden

Wanneer u een bio-ethanol haard koopt bij Van Manen, zorgen onze monteurs voor een juiste installatie. Nadat u de haard heeft gekozen in de showroom, vindt er eerst nog technisch bezoek plaats bij u thuis. Zo weten wij (en u) zeker dat we niet voor verrassingen komen te staan bij de plaatsing van de haard. Hoewel het kenmerkend is voor bio-ethanol haarden dat deze zonder afvoer aangesloten kunnen worden, adviseren we wel een afvoer bij de Sky haarden van Element4. De haard voert de vrijgekomen rookgassen door de buis naar buiten en ook komt zuurstof voor het vuur binnen door dezelfde buis. Dit zorgt voor geurvermindering, maar ook voor een mooier vuur.

Onderhoudstips voor bio-ethanol haarden

Een bio-ethanol Element4 Sky haard heeft weinig onderhoud nodig. Wel is het belangrijk om het gebied rondom de brander netjes en schoon te houden. Doordat de bio-ethanol haarden van Element4 automatische bijvulling kennen, is knoeien verleden tijd. Valt er toch onverhoopt wat bio-ethanol naast de brander? Dan kunt u met een beetje polijstmiddel de stalen platen van de brander weer schoon krijgen. Met polijstmiddel verwijdert u eenvoudig zwarte vlekken die zijn ontstaan door het vuur. Na het polijsten veegt u de brander na met een vochtige micro vezeldoek. Bij een kleiner model is het mogelijk om dit zelf te doen. 

Tips voor het kiezen van het juiste model

Bio-ethanol haarden zijn er in allerlei soorten en maten. Fronthaarden hebben een ruit aan de voorkant waardoor u het vuur kunt zien. Deze fronthaard is er in verschillende maten, namelijk Small, Medium en Large. Ook is er de roomdivider haard in verschillende maten. Deze heeft drie ruiten, alleen zijn er bij deze haard twee grotere ruiten en 1 smallere. Deze roomdivider haard is perfect om een scheiding aan te brengen in de kamer. Én u heeft ook nog eens aan beide kanten van de kamer zicht op het schitterende vuur. Ook met de Element4 Sky tunnel kunt u van twee kanten genieten van vuur. Deze wordt ingebouwd en door de twee ruiten van de haard kunt u naar de andere kamer of andere kant van de kamer kijken. Onze monteurs kunnen deze haard naar wens inbouwen. Welk model het beste aansluit bij uw wensen? Misschien heeft u al een voorkeur, maar twijfelt u of dit de juiste keuze is. Onze adviseur kijkt graag met u mee en geeft aan wat de beste mogelijkheden zijn voor uw woning. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt en lang kunt genieten van de bio-ethanol haard.

Ontdek hier ons uitgebreide assortiment bio-ethanol haarden

Roomdivider Element4 Sky bio-ethanol haard.

Advies voor onderhoud en veilig gebruik

Heeft u na het lezen van dit blogbericht nog vragen over het onderhoud en veilig gebruik van de bio-ethanol haard? Maak een afspraak via 0342 – 405 353 en laat u informeren door één van onze kundige adviseurs.

Conclusie

Wilt u graag een bio-ethanol haard uit de Element4 Sky collectie? Dat snappen wij helemaal! Wanneer u kiest voor een model uit de Sky collectie bent u verzekerd van een kwaliteitshaard waar u jaren van kunt genieten. Met de afstandsbediening regelt u eenvoudig het vuur en de daarbij behorende warmte. Het automatisch bijvullen van de bio-ethanol is heel eenvoudig. Doordat de haarden zijn voorzien van een ruit, hebben ze veel weg van een moderne gashaard. Groot voordeel is dat deze haard ook geplaatst kan worden in een gasloze woning of wanneer u liever geen propaanhaard wilt. Meer weten? U bent van harte welkom in onze 1.500m2 showroom in Barneveld. Hier vindt u ook een bio-ethanol haard van Element4 brandend opgesteld! Dus kom binnenkort langs en laat u verrassen door het unieke vuur en de heerlijke warmte van de Element4 bio-ethanol haard.

Bekijk hier de bio-ethanol haarden van Element4 Klik hier voor de showroompagina