Bij Van Manen Haarden & Kachels vindt u de bio ethanol haarden van Planika. Luxe haarden die zeer gebruiksvriendelijk zijn en eenvoudig te onderhouden. In dit blogbericht geven we antwoord op de vraag Hoe werkt een bio ethanol haard? En geven we onderhoud tips.

Waarom kiezen voor een bio-ethanol haard?

Twijfelt u over de aanschaf van een bio ethanol haard, maar bent u nog niet helemaal overtuigd? Speciaal voor u hebben wij dit blogbericht geschreven. En heeft u na het lezen nog vragen? Maak een afspraak met één van onze adviseurs of breng een bezoek aan onze sfeervolle showroom in Barneveld. Een groot voordeel aan een bio ethanol haard is dat deze sfeerhaard vrijwel overal te plaatsen is. Een rookkanaal is niet nodig. Dat resulteert in relatief lage installatiekosten. Een bio ethanol creëert een echt vuur en daarnaast ook nog eens een aangename warmte. Hoe breder de haard, hoe meer warmte de haard geeft. 

Lees meer over bio-ethanol haard met warmte

Hoe werkt een bio ethanol haard van Planika?

Hoe werkt een bio ethanol haard?

De luxe bio ethanol haarden van Planika zijn zeer eenvoudig te bedienen. Dit gaat namelijk door middel van de afstandsbediening. U hoeft zelf niet aan de gang te gaan met lange lucifers, maar kunt door middel van de afstandsbediening het vuur tot leven roepen. Planika heeft de innovatieve BEV-technologie ontwikkeld waarmee het hele verbrandingsproces is geautomatiseerd. Hierbij gaat veiligheid boven alles. Bij dit efficiënte verbrandingssysteem is er geen direct contact tussen de brandstof en de vlam. Alleen verwarmde dampen worden verbrand. Deze haarden zijn volledig geautomatiseerd met microprocessorbewaking, waardoor een goede en veilige werking is gegarandeerd.

Ontdek ons assortiment bio-ethanol haarden

Bijvullen van een Planika bio ethanol haard

Wanneer de brandstof op is, is het heel eenvoudig om een haard van Planika bij te vullen. Planika heeft namelijk een automatisch bijvulsysteem. Een speciaal ontworpen pomp, brengt de brandstof automatisch in het apparaat. Zodra de tank vol is, geeft de sensor een waarschuwing en stopt de bijvulling. In de app kunt u eenvoudig zien hoe het brandstofniveau in de haard is.  

Wat voor brandstof is bio ethanol?

De bio ethanol haarden van Planika werken op hernieuwbare energiebronnen, namelijk bio ethanol gemaakt van gewassen zoals maïs, suikerriet of suikerbiet. Via gisting wordt van de suiker ethanol (een soort alcohol) gemaakt en na distillatie wordt dit verkocht als bio-ethanol.

Planika bio ethanol haard bij Van Manen

Voordelen van een bio ethanol haard:

 • Geen rookkanaal nodig
 • Te plaatsen in vrijwel iedere ruimte
 • Hernieuwbare energie
 • Eenvoudige installatie
 • Planika heeft volautomatische bediening
 • Weinig onderhoud nodig

Let op bij een bio ethanol haard:

 • Laag vermogen
 • Goede ventilatie nodig
 • Bio-ethanol is licht ontvlambaar

Onderhoud van uw bio-ethanol haard

Het onderhoud van een haard of kachel is erg belangrijk. Onderhoud, hoe werkt dat bij een bio ethanol haard? Dank zij de schone vlam van de bio ethanol haard, is er weinig onderhoud nodig. Constateert u roet? Dat maakt u eenvoudig schoon met een vochtige doek.Het schoonmaken van de haard duurt niet lang, maar zorgt er wel voor dat de levensduur verlengd wordt.

 • Houd de omgeving van de bio ethanol haard schoon en netjes
 • Gebruik een vochtige doek om de brander af te nemen
 • Onderhoud de brander met een 3M spons. Borstel met de granen mee, zodat er geen krassen op het oppervlakte ontstaan

Hoe werkt een bio ethanol haard?

Hoe werkt een bio ethanol haard? Bezoek de showroom!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de bio ethanol haard? U bent van harte welkom in onze uitgebreide en veelzijdige showroom in Barneveld. In onze 1.500m2 showroom vindt u diverse bio ethanol haarden van Planika brandend opgesteld. Onze adviseur vertelt u graag over de mogelijkheden in uw woning en geeft u persoonlijk advies. Bijvoorbeeld welke afmeting bio ethanol haard geschikt is voor de ruimte waar u de haard wilt plaatsen. Maak een afspraak voor advies, zodat onze adviseur voldoende tijd en ruimte heeft u om u goed te kunnen helpen. Wilt u alvast spontaan een kijkje komen nemen? U bent natuurlijk van harte welkom in onze sfeervolle showroom in Barneveld.

Bezoek onze showroom Bekijk ons aanbod bio-ethanol haarden