Heeft u een gasvrije woning of wilt u in de (nabije) toekomst van het gas af? Dan moet u dus voor de verwarming van uw woning een oplossing hebben waarbij geen gas wordt gebruikt. Wat zijn de mogelijkheden?

Hoe huis verwarmen zonder gas?

Aardgasvrij wonen. We zien het al veel vaker en we zullen het in de toekomst alleen maar vaker gaan zien. Tegenwoordig worden alle nieuwbouwprojecten opgeleverd zonder aardgasaansluiting en met een warmtepomp. Een warmtepomp zorgt voor een stabiele temperatuur in de woning. Maar wat als het echt koud is en u die stabiele temperatuur niet voldoende vindt? Hoe kunt u dan verwarmen zonder gas? Een haard of kachel kan de oplossing zijn om de echte koude momenten op te vangen. 

Verwarmen zonder gas, maar met een haard

Wat zijn de mogelijkheden voor een haard of kachel wanneer uw woning gasvrij is? Er is nog steeds heel veel mogelijk! Eigenlijk alleen de gashaard op aardgas valt af. Een gashaard is nog steeds mogelijk als bijverwarming. De meeste moderne gashaarden zijn namelijk ook leverbaar op propaan (flessengas). Zo kunt u nog steeds eenvoudig en snel genieten van een sfeervol vlammenspel van écht vuur en een heerlijke warmte.

Lees meer over gashaard in nieuwbouwwoning

Verwarmen zonder gas kan met een haard op propaangas

Alternatieve verwarming zonder gas

Maar wat als u liever helemaal geen gas meer gebruikt in uw woning? Dus ook geen flessengas? Dan kunt u kiezen uit een houtkachel of pelletkachel in combinatie met een warmtepomp. In ons assortiment vindt u ook bio-ethanol haarden en elektrische haarden maar deze soorten zijn eigenlijk alleen geschikt als bijverwarming.

Waarom kiezen voor een houtkachel?

Een houtvuur, dat is waarmee het ooit allemaal begon. Authentieke warmte en een ongekende, gezellige sfeer. Een knisperend haardvuur en unieke warmte. Houtkachels hebben wij in verschillende soorten en maten. Het is erg belangrijk dat u een houtkachel of houthaard kiest die past bij de ruimte. Wanneer u een kleine kamer heeft om te verwarmen, moet u hier niet een haard plaatsen van 10 kW. Het wordt dan te warm in de kamer en dat is niet meer aangenaam. Onze adviseurs weten precies welke haard of kachel het beste past bij uw persoonlijke situatie. Neem daarom tekeningen of foto’s mee van de huidige situatie en onze adviseur zal u vertellen over de mogelijkheden. Natuurlijk is uiteindelijk aan u de keuze welke houthaard u het meeste aanspreekt en het beste past bij uw stijl. Is dat vrijstaand of inbouw? Van Manen haarden en kachels heeft een zeer veelzijdig en uitgebreid assortiment zodat u zeker weet dat u bij ons kunt slagen. Ook krijgt u bij ons een stooktraining cadeau. Op deze avond leert u meer over hout stoken via de Zwitserse Methode

Lees meer over gas besparen met een houtkachel

Verwarmen zonder gas, maar met een houtkachel

Pelletkachel voor echt vuur en warmte

Bent u fan van een houtvuur, maar vindt u het te veel werk om de houthaard te laten branden? Dan is een pelletkachel misschien een betere keuze voor u. Wij hebben een groot aantal vrijstaande pelletkachels in ons assortiment van Rika, Nordic Fire, Duroflame en Altech. De pelletkachel is een modern toestel dat warmte en sfeer brengt op een verantwoorde manier. Voor de verbranding wordt gebruik gemaakt van pellets; geperste korrels van plantaardig restmateriaal. Zo creëert een pelletkachel vuur door gebruik te maken van hernieuwbare energie en kunt u uw woning verantwoord verwarmen zonder gas.

Klik hier voor onze pelletkachels

Verwarmen zonder gas, maar met een pelletkachel

Welke oplossing is het beste voor uw woning?

Wilt u uw huis verwarmen zonder gas? Bent u op zoek naar een goed alternatief voor een gashaard? Bezoek onze 1.500m2 showroom in Barneveld en ga het gesprek aan met één van onze adviseurs. Wij geven u graag persoonlijk advies op maat. Wordt het een haard op propaan, een houtkachel of een pelletkachel? Ontdek de eigenschappen van deze verschillende brandstoffen en ga na welke variant het best past bij uw situatie en stookgedrag. Ook voor alternatieve verwarming zonder gas bent u bij Van Manen aan het juiste adres!

Bekijk hier de alternatieven voor gas Klik hier voor de showroompagina