Interieurarchitect Sicco van der Valk komt met enige regelmaat naar de showroom van Van Manen om klanten van interieuradvies te voorzien. Wilt u graag een haard, maar weet u niet hoe u deze moet integreren in uw interieur? Dan is Sicco er met een passende oplossing.

Wat is de beste plek voor een haard of kachel?

Wanneer u kiest voor een haard of kachel, verandert het interieur. Want wat is nu de beste plek voor een haard of kachel in uw woning? Hoe kunt u blijven genieten van uw televisieavondje terwijl u ook zicht wil hebben op het sfeervolle vuur van de haard? Hoe zijn televisie en haard te combineren? En wat voor effect hebben raampartijen op het geheel? Allemaal vragen waarmee u terecht kunt bij Sicco van der Valk van Dutch Designers At Work (DDAW).

“Als er een haard wordt geplaatst, verandert het interieur”, vertelt Sicco. “Een nieuwe indeling kan lastig zijn, want op welke manier geniet je optimaal van het vuur, maar ook van andere zaken die van belang zijn? Ik wil klanten helpen om zo’n nieuwe indeling meteen goed te krijgen.”

Interieuradvies van Sicco van der valk

Professioneel interieuradvies van interieurontwerper 

Wanneer u zich aanmeldt voor interieuradvies, heeft u een uur de tijd om uw vragen af te vuren. “Door mijn ervaring zie ik al snel wat de mogelijkheden zijn voor een interieur. De beschikbare tijdvakken zijn te kort om een compleet interieur te schetsen, maar ik kan wel oplossingen bieden. Een verandering in het interieur kan zo groot of klein worden gemaakt als de klant wil. Wanneer klanten aan een uur niet voldoende hebben, is het natuurlijk ook mogelijk dat we een vervolgafspraak maken. Ik kan eventueel thuis op bezoek komen om de situatie goed te bekijken en advies op maat te geven.”  

Lees meer over het combineren van een kachel met tv

De grootste uitdaging is volgens Sicco nog steeds de plaats van de haard of kachel ten opzichte van de televisie. “Als klanten heel eerlijk zijn, willen ze het liefste recht voor de televisie zitten, maar tegelijkertijd ook goed zicht hebben op het vuur. Daarbij spelen de ramen ook een grote rol en dan niet alleen de lichtinval, maar ook het uitzicht. Hoe komen die zaken het beste in balans met elkaar?”

Praktisch goed ingerichte ruimtes

Bij een interieuradvies probeert Sicco de onderliggende motivatie van klanten zoveel mogelijk naar boven te krijgen. “Op die manier kan ik het beste een passende oplossing bieden. Ik vraag door naar hun verhaal en vertaal dat naar praktisch goed ingerichte ruimtes.”

Dat Sicco zelf ook een liefhebber is van haarden en kachels steekt hij niet onder stoelen of banken. “Ik ben een absolute houtstookfanaat. In de winter gaat er geen dag voorbij dat ik geen hout stook in mijn houtkachel. Ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat mensen op zoek zijn naar warmte en sfeer voor hun woning. Een haard of kachel is een sfeerverhogende factor en geeft verdieping aan het interieur.”

Hoe laat je een kachel integreren in de ruimte?

Meld u aan voor interieuradvies in de showroom

Van Manen en Sicco van der Valk zijn geen vreemden van elkaar. Er wordt binnen en buiten de showroom regelmatig samen gewerkt om tot optimale klantoplossingen te komen. Sicco heeft er dan ook zin in om weer terug te zijn in de showroom in Barneveld. “Natuurlijk weet ik zelf het één en ander van haarden en kachels, maar ik heb ook korte lijntjes met de adviseurs. Het is een mooie samenwerking en het voelt goed om weer in de samenwerking te intensiveren.”

Wilt u graag een keer aanschuiven voor interieuradvies van Sicco van der Valk? U kunt zich eenvoudig aanmelden door het formulier hieronder in te vullen of tijdens kantooruren te bellen met 0342 - 405 353.  

Let op de volgende zaken ter voorbereiding van uw afspraak:

  • Neem een bouwtekening / plattegrond van uw woning mee (bij voorkeur geprint)
  • Neem foto's mee van uw interieur / de opstelruimte voor de haard

Bekijk onze kachels Klik hier voor de showroompagina