Heeft u wel eens last van rook in de woonkamer tijdens het stoken van uw hout gestookte haard? Dat is in de meeste gevallen een teken dat er iets niet in orde is. 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn. Een korte opsomming van mogelijke oorzaken vindt u hieronder, mogelijk is het eenvoudiger te verhelpen dan u denkt.

  1. Uw rookkanaal kan verstopt zitten. Laat dit controleren door een bedrijf die schoorsteen inspecties doet.
  2. Een andere mogelijkheid kan zijn dat er te weinig lucht in de kamer is doordat bijvoorbeeld de afzuigkap in de keuken de lucht uit de ruimte trekt. Dit kunt u eenvoudig testen door een raam open te zetten en kijken of dit invloed heeft. 
  3. Ook zou het kunnen dat de haard of kachel niet in balans is met het rookkanaal. Door de verbraningstechniek van vooral de hoog renderende houtkachels is een juiste afstemming van het rookkanaal belangrijker dan ooit. Raadpleeg hiervoor uw installatiehandleiding of informeer bij een van onze adviseurs. Er is vrijwel altijd een oplossing mogelijk, vraag het bij twijfel aan onze specialisten.

Hebt u een ander probleem met uw houtkachel? Laat het ons weten via service@vanmanenkachels.nl. Wij helpen u graag verder.